RYDAL PARK - RYDAL MAIN

  • The social and physical heart of Rydal Park is the dining experience.  Rydal Park had an existing café and buffet style dining; but, due largely to the physical plan, this most important of social experiences still felt isolated from the heart of the community. The objective of the Rydal Park dining renovation was to extend the opportunity, time, quality and variety of dining experiences available to residents, staff and visitors. To accomplish this goal a little used interior courtyard, adjacent to the front lobby and the corridor outside dining, was enclosed to become a signature club room, welcoming residents and visitors and inviting both to linger for conversation, drinks and appetizers prior to proceeding on to dining. Directly off the main lobby and separated by gently curving partial height walls with art glass, is a bustling café’ that has become the center of resident activity. Adjacent to the café’ and divided by multiple large pocket doors, to allow for flexibility, is the new center stage casual dining and an intimate waited restaurant dining area with a water wall feature.

  • Named “Best Dining Venue Renovation” by “Environments for Aging”  and SAGE.

  • Upon completion of the Medical Center Addition and the relocation of nursing residents, the existing three floors of nursing were renovated to two floors of personal care and a penthouse floor of personal care memory support. The personal care renovation includes spacious new, one-bedroom apartments up to 680 square feet and a centralized common area on both floors that will provide residents with views to the adjacent mixed-use area. Services are discreetly delivered, without violating resident living space, into the core of the living spaces which includes a service pantry and residential kitchen opening to a light-filled dining area with large expanses of glass giving interesting views of activity at the main entrance and adjacent shopping area. Additionally, the central common area received a facelift of the exterior façade which extends along the base of the existing building, tying into the new medical center and unifying the elevations. The exterior improvements also extend to the existing porte-cochere and include a covered handicap ramp that appropriately frames the threshold between Rydal Park and the adjacent shopping center.